1500 g æbler
4 løg
150 g tomat
4 dl sukker
3 dl eddike
5 fed hvidløg
3 tsk chiliflager
1 spsk reven ingefær
2 tsk stødt koriander
1 kanelstag Tørret
3 stjerne anis
2 tsk stødt spidskommen
3 tsk salt
1 tsk karry
1 tsk Gurkemeje
Løget skæres i tern og kommes i en gryde med smør, smøret må ikke brune , de steges til de er glasklare .
Skrald æblerne og fjern kernehus og skær dem I tern og kom dem i gryden til løget , gem 1/3 del af æblerne til senere .
Skær tomaterne i tern om kom i gryden .
Kom alle krydderier ved og steg det kort .
Kom edikke og sukker på og lad det stå og simre til det er kogt ud .
Kom de sidste af æblerne og kog dem med til de er møre , så er der stykker i der ikke er helt kogt ud , bryder du dig ikke om det , så koger du bare alle æbler med med det sammen.
Smag det til , inden det kommes på rengjorte/ skoldede glas , imens det stadig er varmt, lukkes til med det samme .
Smager dejligt til svinekød og evt ost .
Kommentarer
Send en kommentar