Spicy Æblechutney .








1500 g æbler 
4 løg 
150 g tomat 
4 dl sukker 
3 dl eddike 
5 fed hvidløg 
3 tsk chiliflager 
1 spsk reven ingefær 
2 tsk stødt koriander 
1 kanelstag Tørret 
3 stjerne anis 
2 tsk stødt spidskommen 
3 tsk salt 
1 tsk karry 
1 tsk Gurkemeje 

Løget skæres i tern og kommes i en gryde med smør,  smøret må ikke brune , de steges til de er glasklare . 
Skrald æblerne og fjern kernehus og skær dem I tern og kom dem i gryden til løget , gem 1/3 del af æblerne til senere . 
Skær tomaterne i tern om kom i gryden . 
Kom alle krydderier ved og steg det kort . 
Kom edikke  og sukker på og lad det stå og simre til det er kogt ud . 
Kom de sidste af æblerne og  kog dem med til de er møre , så er der stykker i der ikke er helt kogt ud , bryder du dig ikke om det , så koger du bare alle æbler med med det sammen.  
Smag det til , inden det kommes på rengjorte/ skoldede glas , imens det stadig er varmt,  lukkes til med det samme  . 

Smager dejligt til svinekød og evt ost . 

Kommentarer