Blå muslinge suppe .


50 g smør
4 fed hvidløg
2 løg i tern
2 porrer i strimler
2 gulerødder i tern
2 peberfrugt i tern røde
salt
peber
2 bouillon terninger 
1/2 li vand 
3 dl. hvidvin
5 dl. fløde eller evt madlavnings fløde
2 kg blåmuslinger

Muslingerne rengøres :
Skyld muslingerne i koldt vand .
Tjek at alle er levende! Det gøres ved at give hver musling et let bank mod bordet. Hvis den er levende, vil den lukke sig, og ellers skal den kasseres.
De muslinger der er i stykker skal også smides ud .
http://samvirke.dk/mad/video/saadan-tjekker-muslingerne-friske.html

Kom smør i en stor gryde, og svits hakket løg og hvidløg sammen med strimler af porre og hakket løg , gulerod og peberfrugt .
Tilsæt hvidvin og smag til med salt og peber. Lad det koge til vinen er næsten væk.
Kom vand , fløde og bouillon terninger på .
Tilsæt muslingerne og læg låg på gryden. Lad koge i nogle minutter (til muslingerne har åbnet sig) 

Suppen spises med brød og friske krydderurter .








Kommentarer