Jeg fik ikke nogen konkret opskrift , men forsøgte mig lidt frem og brugte de gode råd og jeg syntes faktisk at resultatet blev rigtig godt .
Så nu kan jeg servere noget ordenligt brød når GA kommer på besøg :0)
900 g finaxs mjolmix
100 g hirseflager
50 g gær
En go håndfuld hørfrø
100 g græskarkerner
2 mellem store kartofler revet
1 stor gulerod revet
3 - 4 tsk salt
2 spsk honning
9 1/2 d lunken vand
4 spsk olie
4 spsk olie
Rør gæren ud i det lunkne vand .
Lad hirseflager og hørfrø trække i vandet i 5-10 min .
Kom resten af ingredienserne i .
Rør i 12 min med håndmixer eller røremaskine .
Jeg kom dejen i store muffins forme med en ske , formene smurte jeg let med olie .
Hæves i ca 35 min .
Bagt ved 180 grader på nederste rille i ovnen .
Jeg smurte dem ikke på toppen , tror jeg vil komme lidt æg på næste gang .
De var rigtig gode og bestemt ikke tørre , frøs dem imens de stadig var lidt varme , krydser fingre for at de stadig er super gode når jeg tager dem op :0)
Kunne jeg ha gjort det bedre , må i rigtig gerne komme med kommentar :0)
Hejsa.....at bage glutenfrit er ikke den nemmeste opgave, da jeg startede brugte jeg også forme som du gør her, men det kan lade sig gøre at bage almindelige boller! Hvis du har behov for gode råd, til glutenfri bagning, så må du endelig spørge :-)
SvarSletEt par råd til din opskrift her, brug glutenfrie havregryn, i stedet for hirse, orange Finax i stedet for den røde, brug Fiber Husk i stedet for kartofler, og pensel med æg for at få farve på bollerne!
Mvh Gitte
Hej Gitte ..... Ja det er en kunst , så er det godt med gode mennesker , der kan give gode råd :0) jeg vil prøve at købe den orange , er den mælkefri ? Husk har jeg købt , så er det jo bare at kaste sig ud i det :0)
SletTak for dine gode råd , det var rigtig pænt af dig , dem vil jeg prøve at bruge næste gang :0)
SvarSlet