Vanilleis
5 stk. pasteuriserede æggeblommer
4 - 5 spsk flormelis eller hvidt sukker
½ stang vanille
½ liter piskefløde
Fremgangsmåde:
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vanillekornene til en luftig æggesnaps – så hvid som muligt – helst med en el-pisker. Pisk fløden. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Hæld cremen i en kageform. Dæk med tættilsluttende alufolie eller låg. Sæt cremen i fryseren. Fryses på 2- 3 timer. Eller hæld massen i en ismaskine og følg fabrikantens instruktioner.
Skyld formen under kold vand. Løs isen langs kanten. Vend den ud på et fad. Skær den evt. i skiver. Serveres med friske eller frosne bær
Sneakersdrys :
Sukker smeltes på panden til det bliver brunt
Kom peanuts og chokolade knapper i
Stil det på køl i et ikke alt for tykt lag .
Når det er blevet stift knækkes det i flager , køres på en blender eller food processer :
Pynt med friske jordbær .
Kommentarer
Send en kommentar