Vanilleis med friske jordbær og sneakersdrys :0))))))

Vanilleis 

5 stk. pasteuriserede æggeblommer
4 - 5 spsk flormelis eller hvidt sukker
½ stang vanille
½ liter piskefløde

Fremgangsmåde:

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Pisk æggeblommer, flormelis og vanillekornene til en luftig æggesnaps – så hvid som muligt – helst med en el-pisker. Pisk fløden. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Hæld cremen i en kageform. Dæk med tættilsluttende alufolie eller låg. Sæt cremen i fryseren. Fryses på 2- 3 timer. Eller hæld massen i en ismaskine og følg fabrikantens instruktioner. 

Skyld formen under kold vand. Løs isen langs kanten. Vend den ud på et fad. Skær den evt. i skiver. Serveres med friske eller frosne bær

Sneakersdrys : 

Sukker smeltes  på panden til det bliver brunt 

Kom peanuts og chokolade knapper i 

Stil det på køl i et ikke alt for tykt lag . 

Når det er blevet stift knækkes det i flager  , køres på en blender eller food processer : 

Pynt med friske jordbær . 







Kommentarer