Haven er dejlig lige nu og der er rigtig gode ting at høste , i dag samlede vi vindruer , tomater , blommer og agurker .
Det er ikke meget tid vi har i vores familie og det skal jo bruges ret hurtigt så det blev til , tomatsuppe , blommegrød , agurksalat og druesaft .
Druesaft :
2 kg blå druer
700 g sukker
2 spsk vaniljesukker
4 spsk citronsaft
Det hele kommes i en gryde og koges godt sammen , kommes i en sigte med et klæde og hæles på patentflasker .
Tomatsuppe :
1 kg overmodne cherrytomater
4 store løg
4 fed hvidløg
4 store gulerødder
Timian
1 li hønseboulion
Sukker
Salt
Peber
Chili
Karry
Timian
1/2 li fløde
Brænd karryen af i lidt smør , kom løg og hvidløg i og svits dem let , de må ikke blive brune .
Kom tomaterne og gullerødder på og rist det lidt med .
Kom hønseboulion , fløde og timian i gryden
Lad det koge i en lille halv time .
Blend det hele og smag til med sukker , salt , peber og stødt eller frisk chili .
Blommegrød :
2 kg blommer uden sten
1 dl vand
800 g sukker
4 spsk vaniljesukker
4 spsk citron .
Det hele koges i ca i time , jævnes med maizenamel .
Agurk salat :
2 store agurker
2 tsk salt
2 1/2 dl sukker
2 1/2 dl lys lager eddike
10 sorte peberkorn
3 stk lauerbærblade
Skær agurkerne i tynde skiver og kom saltet på og lad det trække nogle timer .
Kom sukker , eddike , peber og lauerbærblade i en skål og rør til sukkeret er smeltet .
Kom agurkerne og lage i et patentglas .
Kommentarer
Send en kommentar