Septemberhøst :0) druesaft , tomatsuppe , agurksalat og blommegrød .

Haven er dejlig lige nu og der er rigtig gode ting at høste , i dag samlede vi vindruer , tomater , blommer og agurker . 
Det er ikke meget tid vi har i vores familie og det skal jo bruges ret hurtigt så det blev til , tomatsuppe , blommegrød , agurksalat og druesaft . 



Druesaft :

2 kg blå druer 
700 g sukker 
2 spsk vaniljesukker 
4 spsk citronsaft 



Det hele kommes i en gryde og koges godt sammen , kommes i en sigte med et klæde og hæles på patentflasker . 


Tomatsuppe : 

1 kg overmodne cherrytomater 
4 store løg 
4 fed hvidløg 
4 store gulerødder 
Timian 
1 li hønseboulion 
Sukker 
Salt 
Peber 
Chili 
Karry 
Timian 
1/2 li fløde 

Brænd karryen af i lidt smør , kom løg og hvidløg i og svits dem let , de må ikke blive brune . 
Kom tomaterne og gullerødder  på og rist det lidt med . 
Kom hønseboulion , fløde og timian i gryden 
Lad det koge i en lille halv time . 
Blend det hele og smag til med sukker , salt , peber og stødt eller frisk chili . 





Blommegrød : 

2 kg blommer uden sten 
1 dl vand 
800 g sukker 
4 spsk vaniljesukker 
4 spsk citron . 

Det hele koges i ca i time , jævnes med maizenamel . 




Agurk salat : 

2 store agurker 
2 tsk salt 

2 1/2 dl sukker 
2 1/2 dl lys lager eddike 
10 sorte peberkorn 
3 stk lauerbærblade 

Skær agurkerne i tynde skiver og kom saltet på  og lad det trække nogle timer . 
Kom  sukker , eddike , peber og lauerbærblade i en skål og rør til sukkeret er smeltet . 
Kom agurkerne og lage i et patentglas . 





Kommentarer