Blå vindruegele med timian og chili .

Rigtig mange har druer i drivhuset og vi når aldrig at spise dem , vi er nok også vant til at få dem uden sten i dag , så tit er de desværre ikke i så høj kurs , druegele er en god måde at få brugt dem på og det smager skønt , til evt and , svinekød , i rødkålen , i skysovsen osv .. Det er rent guld ..... 

Druegele : 

Kom druer uden stængler i en gryde , der skal Ikke vand i . 
Kog druerne helt ud .
Kom dem i en sigte med et klæde og lad det stå og afdryppe . 
Evt vrid det sidste væske ud . 

Du skal bruge : 

1 li druevæske 
500  - 750 g sukker  alt efter hvor søde dine druer er . 
6 spsk citronsaft 
Et brev gul melatin ( 40 g ) 
1 spsk Tørret timian 
1 spsk Tørret chili flager 

DrueVæske , citronsaft , timian og chili bringes i kog .
Bland melatinen med lidt sukker og rør det i det kogende væske , lad det koge i ca 1 min . 
Gryden tages fra varmen. Sukkeret røres i. 
Geléen bringes i kog og koges 1 min. 

Kom geléen på en kold tallerken og sikre at den stiver som ønsket . 
Det er bedst at sigte det , så det bare ha smag af chili og timian . 

Skummes og kommes i Atamonskyllede glas , lukkes med det samme .

Smager skønt til svinekød. 


















Kommentarer

  1. Super med god anvendelse af de søde smukke druer fra Saksild.

    SvarSlet

Send en kommentar