Rigtig mange har druer i drivhuset og vi når aldrig at spise dem , vi er nok også vant til at få dem uden sten i dag , så tit er de desværre ikke i så høj kurs , druegele er en god måde at få brugt dem på og det smager skønt , til evt and , svinekød , i rødkålen , i skysovsen osv .. Det er rent guld .....
Druegele :
Kom druer uden stængler i en gryde , der skal Ikke vand i .
Kog druerne helt ud .
Kom dem i en sigte med et klæde og lad det stå og afdryppe .
Evt vrid det sidste væske ud .
Du skal bruge :
1 li druevæske
500 - 750 g sukker alt efter hvor søde dine druer er .
6 spsk citronsaft
Et brev gul melatin ( 40 g )
1 spsk Tørret timian
1 spsk Tørret chili flager
DrueVæske , citronsaft , timian og chili bringes i kog .
Bland melatinen med lidt sukker og rør det i det kogende væske , lad det koge i ca 1 min .
Gryden tages fra varmen. Sukkeret røres i.
Geléen bringes i kog og koges 1 min.
Kom geléen på en kold tallerken og sikre at den stiver som ønsket .
Det er bedst at sigte det , så det bare ha smag af chili og timian .
Skummes og kommes i Atamonskyllede glas , lukkes med det samme .
Smager skønt til svinekød.
Super med god anvendelse af de søde smukke druer fra Saksild.
SvarSlet