Sprængt kalvekød med grønt og persillecrem ( kold kalvefrikasse )





Sprængt kalv skæret i firkanter 
Gullerødder i tern ( kogt al dente ) 
Ærter 
Friske grønne asparges ( dampet ) 

Persillecrem : 

En go mayonnaise 
Cremefraiche 18 % 
HP sovs 
Salt 
Peber 
Persille 

Blend persillen i mayonaisen og kom derefter cremefraiche i , smag til .

Pynt : 

Frisk persille 
Dild 
Karse  


Sprængt kalvekød : 1 kg lårtunge ( en udskæring kalvekød, som skal bestilles hos slagteren).

Lage:
Vand (skal kunne dække kødet), 100 gr salt,og 15 gr sukker pr. 1 liter vand, 4-5 laurbærblade, 8-10 hele peberkorn .
Bland lagen og lad kødet trække deri i 2-3 døgn på køl .

Bring herefter halvt vand, halvt saltlage i kog i en gryde, læg kødet heri i og lad det koge i en god times tid, under låg.
Nedkøles i vandet .

Fjern hinder , inden servering .






Kommentarer