Den berygtede sneakers kage .

Så skulle den prøves , den berygtede sneakers kage , uha den  er altså go , fik opskriften af en go ven .
Kagen er ret tung i det og dagen efter fik vi den med vaniljeis og det klædte kagen og gjorde godt på en meget varm sommerdag . 

Opskriften rækker fint til 10 personer .
Den må ikke blive for høj , så bliver den ikke færdig , kom den i en stort fad . 






Kagebund:

  • 200 blødt smør
  • 4 dl sukker
  • 3 æg
  • 4 dl mel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 350 – 400 g saltede peanuts

Rør smør sammen med sukker og tilsæt et æg ad gangen. Rør godt sammen. Bland bagepulver med mel og rør det i smørblandingen. Fordel dejen i en bradepande eller et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir og drys peanuts over. Bag i 15 – 17 min ved 200 grader, eller indtil du kan stille en kødnål eller lignende i midten og kagen, og den kommer op ren.

Karamel:

  • 1 dl fløde
  • 1 dl mørk sirup
  • 2 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 2 dl sukker

Mens kagen bages blandes alle ingredienserne til karamelmassen i en gryde, som bringes i kog. Lad simre i 8 minutter. Den fordeles på den færdige kage, mens kagen endnu er varm.

Chokolade:

  • 250 g mørk chokolade (jeg brugte dog en blanding af lys og mørk)

Lad kagen køle af, smelt chokoladen over vandbad og  fordel herefter oven på kagen. Lad chokoladen stivne lidt, inden den skæres ud.




Også en tur til vandet 







Kommentarer