Køb et dejligt stykke frisk tun hos fiskehandleren .
Gril det på en grill pande eller anden gril , et par min på begge sider , alt efter om du er til rosa tun eller gennemstegt , kan du evt give det lidt tid i ovnen ,
Kryddermayonaise :
En go mayonnaise evt hjemmelavet
Hakket purløg
Hakket persille
Hakket kørvel ( gem lidt til at pynte med )
HP sovs
Salt
Peber
Citron saft
Revet skal af citron
En lille smule grov sennep .
Æble/ løg chutney :
4 æbler
2 løg
2 tsk paprika
1 tsk tørret chili
2 tsk karry
3 tsk udbløde sennepskorn ( gøres dagen før , lad kornene stå i en kop med vand )
0,5 dl brun farin
0,5 dl hvid balsamico
Skyl æblerne, halver dem og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove stykker.
Hak løgene fint.
Bland æblestykker og løgtern i en gryde med resten af ingredienserne. Kog op under omrøring og lad det simre ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør af og til , smag evt til med lidt salt .
Hæld på skoldede, eventuelt atamon-skyllede, glas.
Rosa grillet tun
Kommentarer
Send en kommentar