Grillet tun med krydderurtemayonaise og æble/løg chutney .

Køb et dejligt stykke frisk tun hos fiskehandleren .
Gril det på en grill pande eller anden gril , et par min på begge sider , alt efter om du er til rosa tun eller gennemstegt , kan du evt give det lidt tid i ovnen , 

Kryddermayonaise : 

En go mayonnaise evt hjemmelavet 
Hakket purløg 
Hakket persille 
Hakket kørvel  ( gem lidt til at pynte med ) 
HP sovs 
Salt 
Peber 
Citron saft 
Revet skal af citron 
En lille smule grov sennep . 

Æble/ løg chutney : 

4 æbler

2 løg  

2 tsk paprika 

1 tsk tørret chili 

2 tsk karry

3 tsk udbløde sennepskorn ( gøres dagen før , lad kornene stå i en kop med vand ) 

0,5 dl brun farin

0,5 dl hvid balsamico

Skyl æblerne, halver dem og fjern kernehuset. Skær æblerne i grove stykker.

Hak løgene fint.

Bland æblestykker og løgtern i en gryde med resten af ingredienserne. Kog op under omrøring og lad det simre ved svag varme i cirka 45 minutter. Rør af og til , smag evt til med lidt salt . 

Hæld på skoldede, eventuelt atamon-skyllede, glas.


Rosa grillet tun 


Gennemstegt tun .













Kommentarer