Cremet tomatsuppe med chili , stegt bacon/ kartofler og små fine ærter .

Igennem sommeren har vores tomat planter givet rigtig god afkast , vi kan ikke nå at spise dem alle sammen , så jeg fryser dem ned , når de er ved at være for modne , en lille skat i fryseren . 




1 1/2 kg tomater 
Koges og køres igennem sigte , så skind og stilke tages fra , det er super nemt , igen vand eller noget , bare frosne i gryden ,  det skal være den rene tomat . 

2 store løg 
4 store gullerødder 
4 fed hvidløg 
1 då tomat pure
1 ti 3 friske chili alt efter hvor stærk den skal være , kan undlades . 
Karry 
Timian 
Salt 
Sukker 
Peber 
1/2 li fløde 
Og evt en smule BQ sovs 
1 li vand / hønseboulion .

Skær løg ,gulerødder , chili i grove stykker . 
Steg løg gulerødder , chili og hvidløg i smør til de er klare , de må ikke branke .
Kom karry på og lad den brænde med i smørret .
Kom tomat pure på og brænd den lidt med inden væsken kommes på . 
Kom den sigtede tomat på , timian og vand . 
Lad det koge til gullerødderne er møre .
Blend med en stavblender .
Kom fløden på .
Smag til med salt , peber og sukker . 

Jeg kommer en hjemmelavet BQ sovs i til sidst , det giver bare en dejlig smag , kan sagten undlades .

Vi servere suppen med stegte kartofler . 
Stegt bacon .
Fine ærter.
Og flutes 








Kommentarer