Pengasius fileter
Æg
Rasp
Nye kartofler
Gullerødder
Forårsløg
Broccoli
Smør til at stege i og rigeligt af det , så fisken bliver sprød og lækker og ikke sætter sig i panden .
Pisk ægget sammen og vend fileten i på begge sider .
Vend den derefter i rasp .
Kom den på en middel varm pande , med rigeligt smør og steg dem til de er flot gyldne .
Hvis du steger af flere omgange , så gør panden ren , hold fisken varn i en ovn på 150 grader .
Hollandaise sovs :
3 æggeblommer |
2 spsk estragoneddike (eller hvid vineddike) |
200 ml smeltet smør |
salt og friskkværnet hvid peber |
saften af ½ citron |
evnt. lidt revet muskatnød |
Fremgangsmåde:
Placér en metalskål eller glas der kan tåle varmen over et vandbad (gryde med vand der lige er i kog). Hæld æggeblommer og eddike i skålen og pisk grundigt i 5-6 minutter. Sørg hele tiden for at skrabe æggeblommen ned fra siderne så der ikke dannes tørre områder. Tag skålen af gryden en gang imellem så blandingen ikke bliver for varm. Pisk indtil piskeriset laver tydelige permanente spor i æggemassen.
Derefter piskes det smeltede smør i, en teskefuld af gangen, indtil saucen har samme konsistens som en blød mayonaise. Smag til med salt og friskkværnet hvid peber. Bland forsigtigt citronsaften i. Tilsæt evnt. lidt reven muskatnød.
Tak fordi jeg må kikke med..Fedt med lidt inspiration��
SvarSlet