Bommer i portvin med lakridspulver , kanel og ingefær .




Blommer 1 1/2 kg  halve rengjorte fri for sten 
1 flaske portvin 
300 g brun farin 
1 tsk lakrids pulver eller evt anis 
En lille knold ingefær  skraldet og skåret  i skiver 
1/2 tsk stødt kanel eller evt kanel stænger tørret . 
1 frisk chili uden kerner og stilk 

Skyld og halver blommerne , fjern stenen . 
Kom portvinen i en gryde og kog sukkeret med . 
Smag til med lakrids pulver og kanel . 
Kom de hele skiver ingefær i .
Halver chilien , fjern kerner og stil og lig de halve chilier i gryden . 
Lad det koge til sukkeret er opløst . 
Kog tilsidst blommerne med i 2 min . 

Skold dit glas og skyld det i atamon . 
Kom det på glasset og luk med det samme og stil det køligt . 
Vent nogle uger også er de klar .

Spis blommerne med is eller evt fløde , vil også smage godt til evt vildt kød . 
Smid ikke lagen ud , kog den evt ned til en sirup , til senere brug . 






Kommentarer