1 flaske portvin
300 g brun farin
1 tsk lakrids pulver eller evt anis
En lille knold ingefær skraldet og skåret i skiver
1/2 tsk stødt kanel eller evt kanel stænger tørret .
1 frisk chili uden kerner og stilk
Skyld og halver blommerne , fjern stenen .
Kom portvinen i en gryde og kog sukkeret med .
Smag til med lakrids pulver og kanel .
Kom de hele skiver ingefær i .
Halver chilien , fjern kerner og stil og lig de halve chilier i gryden .
Lad det koge til sukkeret er opløst .
Kog tilsidst blommerne med i 2 min .
Skold dit glas og skyld det i atamon .
Kom det på glasset og luk med det samme og stil det køligt .
Vent nogle uger også er de klar .
Spis blommerne med is eller evt fløde , vil også smage godt til evt vildt kød .
Smid ikke lagen ud , kog den evt ned til en sirup , til senere brug .
Kommentarer
Send en kommentar