Falafler :
3 då kikærter eller udbløde kikærter ( læs på posen )
1/2 tsk tørret koriander
1/2 tsk tørret spidskommen
2 habanero lemon chili
4 æg
5 spsk rasp
2 mellem store løg
4 fed hvidløg
Et bundt persille
2 tsk salt
Kom løg , persille , hvidløg og chili i foodprocesseren og hak det fint .
Kom resten af ingredienserne i og kør det kun lige til det samler , jeg syntes godt at det må være grovt hakket , så er der mere bid i falaflen .
Fetacrem :
200 g fetaost
1/2 peberfrugt
1/2 løg
1/2 tsk paprika
Kom det hele i foodprocesseren og kør det hurtigt sammen , stilles køligt .
Sambal olek (stærk ) :
4 habanero lemon chili .
2 spsk brun farin
2 spsk risvins eddike
2 spsk olie
1 då tomat pure
1 tsk salt
Kom hakket chili eller evt chiliflager , brun farin og eddiken i en gryde og lad det koge lidt .
Kom tomatpuréen og olie i og varm det igennem .
Smag til med salt
Stilles koldt .
Grove pitabrød :
- 25 g gær
- 1 1⁄2 dl vand
- 1 1⁄2 dl mælk
- 1⁄2 tsk honning
- 1⁄2 tsk groft salt
- 150 g grahamsmel
- 300 g hvedemel
Rør gæren ud i lunkent vand og mælk (lillefingervarmt).
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).
Slå dejen godt sammen.
stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem .
Del dejen i 10 stykker og form dem til boller.
Rul bollerne flade .
Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 10 min.
Bag pitabrødene midt i ovnen.
200 grader i ca 10 min .
Kommentarer
Send en kommentar