Grove pitabrød med falaflel , fetacrem og sambal olek .





Falafler : 

3 då kikærter eller udbløde kikærter ( læs på posen ) 
1/2 tsk tørret koriander 
1/2 tsk tørret spidskommen 
2 habanero lemon chili 
4 æg 
5 spsk rasp 
2 mellem store løg 
4 fed hvidløg 
Et bundt persille 
2 tsk salt 

Kom løg , persille , hvidløg og  chili i foodprocesseren og hak det fint .
Kom resten af ingredienserne i og kør det kun lige til det samler , jeg syntes godt at det må være grovt hakket , så er der mere bid i falaflen . 







Fetacrem : 

200 g fetaost 
1/2 peberfrugt 
1/2 løg 
1/2 tsk paprika 

Kom det hele i foodprocesseren og kør det hurtigt sammen , stilles køligt . 

Sambal olek (stærk ) : 

4 habanero lemon chili .
2 spsk brun farin 
2 spsk risvins eddike 
2 spsk olie 
1 då tomat pure 
1 tsk salt 

Kom hakket chili eller evt chiliflager , brun farin og eddiken i en gryde og lad det koge lidt . 
Kom tomatpuréen og olie i  og varm det igennem .
Smag til med salt 

Stilles koldt . 



Grove pitabrød : 

  • 25 g gær
  • 12 dl vand
  • 12 dl mælk
  • 12 tsk honning 
  • 12 tsk groft salt
  • 150 g grahamsmel 
  • 300  g hvedemel 

Rør gæren ud i lunkent vand og mælk (lillefingervarmt). 

Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt af hvedemelet tilbage).

 Slå dejen godt sammen.

 stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

 Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem .

 Del dejen i 10 stykker og form dem til boller.

 Rul bollerne flade .

 Lad dem efterhæve på bagepapir eller smurt bageplade i ca. 10 min.

 Bag pitabrødene midt i ovnen.

200 grader i ca 10 min . 












Kommentarer