Gyros med store timian båd kartofler og tazikki .


Gyros : 

1 kg svine nakkefilet i tern 

1 dl olie 
1 tsk tørret oregano 
1 tsk tørret timian 
1 tsk tørret persille 
1 tsk hvidløgspulver 
1 tsk løg pulver 
1 tsk paprika 
1/2 tsk stødt spidskommen 
1/2 tsk stødt kanel 
3 tsk salt 
1/2 tsk peber 
1/2 tsk chili pulver 

Kom olie og krydderier på svinet og brug fingrene til at arbejde det godt rundt på kødet .
Lad det stå nogle timer og marinere . 

Kom det på en bageplade med bagepapir .

Bages i ovnen ca 1 time  på 120 grader og 10 min  til sidst på 200 grader . 



Tiger butikken har et godt alternativ , hvis det er lettere at overskue , husk stadig olie . 



Tazikki : 

2 agurker 
350 g græsk yougurt 
2 fed hvidløg 
Salt 

Riv agurkerne 
Kom godt med salt på og lad dem stå et par timer .
Kom knust hvidløg i yourten , vent med salt . 
Vrid agurkerne godt for vand og kom dem i yougurten .
Smag til med salt og peber . 




Eller evt Krydret cremfraice : 

Cremfraice 38 % 
Røres med væskes som er i bradepanden fra kødet , sørg  for at fedt og olie er taget fra . 
Hakket løg 
Og hakket persille 
Saft fra lime 





Store kartoffel både : 

Skær store kartofler i både . 
Kom olie , salt og tørret timian på . 

Bages i ovnen på 200 grader i ca 30 min . 


Kommentarer