Hvidkålsbuding






800 g svinekød hakket 
5 æg 
3 revet løg 
1 dl sødmælk 
8 spsk mel 
2 spsk salt 
1/2 tsk peber 

Rør kødet sej med saltet et par minutter . 
Kom æg og mælk i . 
Kom revet løg i . 
Kom mel og smag til med peber . 

Hvidkålen trækkes af i så store blade du kan og de blanceres i en gryde til de bliver klare og lidt bløde . 

Tag et ildfast fad og læg kålen i hele skålen , læg nu et lag af farsen , så igen et låg af kål og det forsætter du med , slut af med kål . 
Kom 1 dl - 2 dl af kogevandet fra kålen på 
Kom den i ovnen med sølvpapir over på 160 g nederst i ovnen . Ca en lille time . 
Lad den hvile i 10 min og slå den ud på et stor spækbræt og lad gæsten selv skære . 


Serveres med en hvid opbagt sovs , smagt til med muskatnød , salt og hvid peber , kogte kartofler og evt kogt gulerødder . 

Tip: brug kogevandet far kålen til soven .

       Steg evt rester på panden dagen efter . 
















Kommentarer