5 æg
3 revet løg
1 dl sødmælk
8 spsk mel
2 spsk salt
1/2 tsk peber
Rør kødet sej med saltet et par minutter .
Kom æg og mælk i .
Kom revet løg i .
Kom mel og smag til med peber .
Hvidkålen trækkes af i så store blade du kan og de blanceres i en gryde til de bliver klare og lidt bløde .
Tag et ildfast fad og læg kålen i hele skålen , læg nu et lag af farsen , så igen et låg af kål og det forsætter du med , slut af med kål .
Kom 1 dl - 2 dl af kogevandet fra kålen på
Kom den i ovnen med sølvpapir over på 160 g nederst i ovnen . Ca en lille time .
Lad den hvile i 10 min og slå den ud på et stor spækbræt og lad gæsten selv skære .
Serveres med en hvid opbagt sovs , smagt til med muskatnød , salt og hvid peber , kogte kartofler og evt kogt gulerødder .
Tip: brug kogevandet far kålen til soven .
Steg evt rester på panden dagen efter .
Kommentarer
Send en kommentar