Bunden :
100 g sukker
100 g smør
4 æggeblommer
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
4 spsk mælk
Rør smør og sukker luftigt .
Kom æggeblommen i et fa gangen .
Bland mel , vaniljesukker og bagepulver sammen rør det i skiftevis med mælken .
Beklæd en lille bradepande med bagepapir og fordel dejen jævnt udover .
Pas på at den ikke bliver for tyk på midten .
Marengs :
4 æggehvider
200 g sukker
100 g hakket mandler
Pisk sukker og æggehvider stive
Fordel marengses over kage bunden . Drys de hakkede mandler over .
Bages ca 30 min på 180 grader , varmluft . I midten af ovnen .
Kan sagtens laves dagen før .
Forsøg ikke at flytte den før den er kold , det er en meget blød dej .
Fyld :
2 æggeblommer
1 spsk sukker
1,5 spsk maizenamel
2 dl kaffefløde
Romessens , kan undlades .
Kom det hele i en gryde og kog det op under omrøring .
Afkøles helt .
Kan laves dagen før .
På selve dagen .
Pisk cremen med 150 g optøet frosne blåbær
Pisk 2 1/2 dl fløde med 1 spsk sukker og vend det i cremen .
Skær bunden i to passende stykker , læg den ene med marengsen nedad på et fad .
Kom cremen på .
Kom toppen på , med marengsen op af .
Pynt med blåbær .
Kommentarer
Send en kommentar