Kvægfjordskagen med blåbær .




Bunden : 

100 g sukker 
100 g smør 
4 æggeblommer 
100 g hvedemel 
1 tsk bagepulver 
1 tsk vaniljesukker 
4 spsk mælk 

Rør smør og sukker luftigt . 
Kom æggeblommen i et fa gangen . 
Bland mel , vaniljesukker og bagepulver sammen rør det i skiftevis med mælken . 

Beklæd en lille bradepande med bagepapir og fordel dejen jævnt udover . 
Pas på at den ikke bliver for tyk på midten . 



Marengs : 

4 æggehvider 
200 g sukker 
100 g hakket mandler 

Pisk sukker og æggehvider stive 
Fordel marengses over kage bunden . Drys de hakkede mandler over . 
Bages ca 30 min på 180 grader , varmluft . I midten af ovnen .
Kan sagtens laves dagen før . 
Forsøg ikke at flytte den før den er kold , det er en meget blød dej . 




Fyld : 

2 æggeblommer 
1 spsk sukker 
1,5 spsk maizenamel 
2 dl kaffefløde 
Romessens , kan undlades . 

Kom det hele i en gryde og kog det op under omrøring .
Afkøles helt . 
Kan laves dagen før . 

På selve dagen . 
Pisk cremen med 150 g optøet frosne blåbær 

Pisk 2 1/2 dl fløde  med 1 spsk sukker og vend det i cremen . 

Skær bunden i to passende stykker , læg den ene med marengsen nedad på et fad . 
Kom cremen på . 
Kom toppen på , med marengsen op af . 
Pynt med blåbær . 













Kommentarer