Det har ikke været den bedste æble sæson i år , mine har ikke været ret kønne , de har mange grimme pletter, men de er perfekte til æblegele, Fjern blot de værste pletter og skær dem i kvarte , du skal hverken fjerne skrald eller kernehus .
Jeg bruger en saftkoger , det er så let og det passer sig selv , en saftkoger er ikke en dyr investering og sådan en vil du aldrig fortryde , hvis du har en givende have .
Kom vand i bunden af gryden og lidt edikke, det hjælper gryden med ikke at kalke til , kom den næste gryde på og risten i .
Kom æblerne i risten , låg på og efter Ca 30 min vil saften begynde at løbe , husk at lukke slangen så du ikke har saft over det hele, rør et par gange undervejs , husk også at tappe saft af efterhånden , så det ikke løber over , tjek altid at gryden ikke løber tør for vand undervejs .
Nu køres saften igennem en sigte eller klæde og bringes til kog , når saften koger kommes gul melatin i , du vil opleve at urenheder ligger på overfladen som skum , det fjerner du lige af med en ske , herefter kommer sukker i , de mængder du skal bruge står bag på brevet .
efter kogning kommes Atamon i , så din gele holder længere , det må ikke koge , så mister det sin virkning .
hældes på rengjort /skoldede glas imens det stadig er varmt og lukkes .
Geléen smager skønt på dit søndags rundstykke og det smager skønt til svinekød , det kan også bruges til evt at pynte en gammeldags æblekage med .
Kommentarer
Send en kommentar