Æblegele

Det har ikke været den bedste æble sæson i år  , mine har ikke været ret kønne , de har mange grimme pletter,  men de er perfekte til æblegele, Fjern blot de værste pletter og skær dem i kvarte , du skal hverken fjerne skrald eller kernehus .

Jeg bruger en saftkoger , det er så let og det passer sig selv , en saftkoger er ikke en dyr investering og sådan en vil du aldrig fortryde , hvis du har en givende have . 

Kom vand i bunden af gryden og lidt edikke,  det hjælper gryden med ikke at kalke til , kom den næste gryde på og risten i . 

Kom æblerne i risten , låg på og efter Ca 30 min vil saften begynde at løbe , husk at lukke slangen så du ikke har saft over det hele, rør et par gange undervejs ,  husk også at tappe saft af efterhånden , så det ikke løber over , tjek altid at gryden ikke løber tør for vand undervejs . 

Nu køres saften igennem en sigte eller klæde og bringes til kog , når saften koger kommes gul melatin i , du vil opleve at urenheder ligger på overfladen som skum , det fjerner du lige af med en ske , herefter kommer sukker i , de mængder du skal bruge står bag på brevet . 

efter kogning kommes Atamon i , så din gele holder længere ,  det må ikke koge , så mister det sin virkning . 

hældes på rengjort /skoldede glas  imens det stadig er varmt og lukkes . 

Geléen smager skønt på dit søndags rundstykke og det smager skønt til svinekød , det kan også bruges til evt at pynte en gammeldags  æblekage med . 







Kommentarer