Drivhuset er fyldt med druer og haven fyldt med blommer (kopatter) , druerne har masse af sten desværre, men de smager utrolig godt , vi har virkelig mange blommer og en god måde at få det hele brugt på , er at lave saft .
Jeg bruger en saftkoger , det er så let og det passer sig selv , en saftkoger er ikke en dyr investering og sådan en vil du aldrig fortryde , hvis du har en givende have .
Kom vand i bunden af gryden og lidt edikke, det hjælper gryden med ikke at kalke til , kom den næste gryde på og risten i .
Kom frugten i risten , låg på og efter Ca 30 min vil saften begynde at løbe , husk at lukke slangen så du ikke har saft over det hele, rør et par gange undervejs , husk også at tappe saft af efterhånden , så det ikke løber over , tjek altid at gryden ikke løber tør for vand undervejs .
Nu køres saften igennem en sigte eller klæde og bringes til kog , når saften koger kommes sukker og citron i , du vil opleve at urenheder ligger på overfladen som skum , det fjerner du lige af med en ske .
efter kogning kommes Atamon i , så din saft holder længere , det må ikke koge , så mister det sin virkning .
Jeg lavede halvdelen til saft , du kan finde opskriften på bloggen .
Den anden halvdel lavede jeg sirup af .
Sirup
1 li saft
1 li sukker
Citronsaft efter smag
Vanilieessens efter smag
Koges godt sammen til en tykkere masse , du kan tjekke hvor tyk den er ved at komme den på en kold tallerken.
Kommes på rengjorte/skoldede glas i mens det stadig er varmt, lukkes tæt .
Sirupen kan bruges , på yougurt, skyr , kage , drinks , pandekager, vafler , frugt osv .
Kommentarer
Send en kommentar