Blommesirup .





 
Drivhuset er fyldt med druer og haven fyldt med blommer (kopatter) , druerne har masse af sten desværre,  men de smager utrolig godt , vi har virkelig mange blommer og en god måde at få det hele  brugt på , er at lave saft . 

Jeg bruger en saftkoger , det er så let og det passer sig selv , en saftkoger er ikke en dyr investering og sådan en vil du aldrig fortryde , hvis du har en givende have . 

Kom vand i bunden af gryden og lidt edikke,  det hjælper gryden med ikke at kalke til , kom den næste gryde på og risten i . 

Kom frugten i risten , låg på og efter Ca 30 min vil saften begynde at løbe , husk at lukke slangen så du ikke har saft over det hele, rør et par gange undervejs ,  husk også at tappe saft af efterhånden , så det ikke løber over , tjek altid at gryden ikke løber tør for vand undervejs . 

Nu køres saften igennem en sigte eller klæde og bringes til kog , når saften koger kommes sukker og citron i , du vil opleve at urenheder ligger på overfladen som skum , det fjerner du lige af med en ske . 

efter kogning kommes Atamon i , så din saft holder længere ,  det må ikke koge , så mister det sin virkning . 

Jeg lavede halvdelen til saft , du kan finde opskriften på bloggen .

Den anden halvdel lavede jeg sirup af . 


Sirup 

1 li saft 

1 li sukker 

Citronsaft efter smag 

Vanilieessens efter smag 

Koges godt sammen til en tykkere masse , du kan tjekke hvor tyk den er ved at komme den på en kold tallerken.  

Kommes på rengjorte/skoldede glas i mens det stadig er varmt,  lukkes tæt . 

Sirupen kan bruges , på yougurt, skyr , kage ,  drinks , pandekager,  vafler , frugt osv . 






Kommentarer