Galette med 4 slags ost ( fransk tærte ) med kyllingespyd og æblesalat

Galette kan både laves af en alm dej man selv laver , men ugså af butterdej som man evt køber , det er super nemt at gå til . 

Du ligger blot den optøet butterdej på bagepapir på en bageplade , lig dem i en firkant så de lige dækker hinanden og så bruger du din kagerulle til lige at samle dem med , kanten trækker du lige lidt op , så den holder på fyldet , prik bunden med en gaffel . 

Tænd ovnen på 220 grader alm ovn . 




Fyld :

1 pakke Neutral smøreost 

3 spsk fløde 

2 fed hvidløg 

Salt og peber 

alle ingredienser Røres  sammen og smøres på bunden , her efter kommer du den ost og grønt  på . 

Jeg brugte 

1/2 pose reven mozzarella 

1/2 pose chedderost 

1 bakke friske  tomater 

1 Rødløg i skiver 

1 æg sammenpisket til at smørre kanten 


Bages i ovnen  Til den er gylden og sprød . 

Nu til den store finale,  frisk lækker mozzarella ost , jeg vil altså anbefale burrata  , den er en hel anden verden , den er blød og cremet inden i , jeg pyntede tærten med chili , syltet Rødløg , olivenolie , sorte oliven,  Soltørret tomat og frisk basilikum , men det kan man jo gøre præcis som man lyster.  

Mine kyllingesyd havde jeg lavet i forvejen , af marinerede kyllige bryst , som jeg skar i tern og kom på spyd , de kom kort på en grilpande og blev varmet op i oven sammen med galetten . 

Vi fik en frisk salat med æbler og olie/ eddike dressing , syren er nødvendigt til den fede ost . 

Dressing : 

3 spsk olie 
1 spsk æbleeddike 
1 spsk honning 
1 tsk sennep 
Salt 
Peber 




















Kommentarer