Græskarsuppe , flammkuchen med bacon / kartofler og grillet friske majs med hvidløgssmør .

 Lige nu er det græskar tid , de kan købes i alle butikker,  det er dog lidt mere hyggeligt at hente dem ude på de flotte marker hvis man er så heldig at bo i nærheden af sådan en . 

Græskarsuppe :

1 mellemstor græskar evt hoikkido 

2 store løg 

4 mellemstore kartofler 

3 gulerødder 

4 fed hvidløg 

1 tsk timian evt frisk 

1 1/2 liter vand 

Fløde ever smag 

Citronsaft 

Tøret/ frisk  chili 

3-4 hønsebouilion terninger  

Fjern skrald og og indmad fra græskaren og skær det i tern , det samme med løg , gulerod og kartofler , kom det i en gryde med olie, hvidløg og timian  og rist det af nogle minutter.  

Kom vand og bouilion terninger på og lad det koge i Ca 40 min . 

Stavblendt det og smag det til med fløde , citron, chili  og evt mere salt , hvis suppen er for tyk tilsættes mere vand eller fløde . 


Flammkuchen bund :

300 g lunken vand 

1 stk salt 

2 spsk olie 

400 g mel 

(Der skal ikke Gær i )

Ælt dejen sammen og lad den hvile i 30 min . 

Tænd oven på 250 grader alm ovn 

Kom nu mel på bordet og lav to bunde , kommes på bageplade med bagepapir.  

Fyld :

300 g Cremefraiche 18 % rørt med salt og peber 

4 pak bacon 

6 kartofler 

2 Rødløg 

1 pose reven chedderost 

Frisk rosmarin 


Smør nu bunden med den rørte cremefraiche , kom den revne chedderost på  skær kartofler og løg  i tynde skiver og kom dem på . 
tilsidst kom  bacon løst på og kviste af frisk rosmarin og evt chili . 

Bag nu i Ca 12-15 min . 


Vi spiser det med friske majs , som er kogt i saltet vand i Ca 8 min , derefter griller vi dem lidt på en grill pande . 

Pensler dem med smeltet smør som er smagt til med salt , knust hvidløg og frisk hakket persille . 



























Kommentarer