Lige nu er det græskar tid , de kan købes i alle butikker, det er dog lidt mere hyggeligt at hente dem ude på de flotte marker hvis man er så heldig at bo i nærheden af sådan en .
Græskarsuppe :
1 mellemstor græskar evt hoikkido
2 store løg
4 mellemstore kartofler
3 gulerødder
4 fed hvidløg
1 tsk timian evt frisk
1 1/2 liter vand
Fløde ever smag
Citronsaft
Tøret/ frisk chili
3-4 hønsebouilion terninger
Fjern skrald og og indmad fra græskaren og skær det i tern , det samme med løg , gulerod og kartofler , kom det i en gryde med olie, hvidløg og timian og rist det af nogle minutter.
Kom vand og bouilion terninger på og lad det koge i Ca 40 min .
Stavblendt det og smag det til med fløde , citron, chili og evt mere salt , hvis suppen er for tyk tilsættes mere vand eller fløde .
Flammkuchen bund :
300 g lunken vand
1 stk salt
2 spsk olie
400 g mel
(Der skal ikke Gær i )
Ælt dejen sammen og lad den hvile i 30 min .
Tænd oven på 250 grader alm ovn
Kom nu mel på bordet og lav to bunde , kommes på bageplade med bagepapir.
Fyld :
300 g Cremefraiche 18 % rørt med salt og peber
4 pak bacon
6 kartofler
2 Rødløg
1 pose reven chedderost
Frisk rosmarin
Smør nu bunden med den rørte cremefraiche , kom den revne chedderost på skær kartofler og løg i tynde skiver og kom dem på .
tilsidst kom bacon løst på og kviste af frisk rosmarin og evt chili .
Bag nu i Ca 12-15 min .
Vi spiser det med friske majs , som er kogt i saltet vand i Ca 8 min , derefter griller vi dem lidt på en grill pande .
Pensler dem med smeltet smør som er smagt til med salt , knust hvidløg og frisk hakket persille .
Kommentarer
Send en kommentar