Langtidsstegt kalveculotte med bearnaisesauce/sous vide .

 Tænd ovnen på 70 grader 

1 stk kalveculotte 

5 fed hvidløg 

frisk timian 

salt 

peber 

olie 

Smør 


Rids kalveculotten og brænd den af på en god varm pande i olie , krydder med salt og peber,  tilsæt lidt smør,  hvidløg og timian , hvidløget kan du bare slå lidt , kom det gerne på med skald . 

Kom culotten i et ildfast fad og ind i ovnen , jeg kommer bagekartoflerne med ind , de er vasket godt og i sølvpapir . 

Culotten skal ha Ca 2 timer , kom et stegetermometer i , tag den ud når den er på 55 grader , så vil den være flot rosa . 

Lad den hvile i Ca 20 min , jeg kommer lidt sølvpapir og viskestykker på , så den holder på varmen , du kan også bruge en varmekasse . 

Tjek kartoflerne , sæt ovnen på 200 grader og lad dem blive færdige imens stegen hviler . 

husk at skær din culotte på tværs af fibrene,  en culotte skal lige vendes en halv omgang,  når du kan se fibrene bliver " lange " . 


Bearnaisesauce/ sous vide 

4 stk æggeblomme 

200 g smør 

2  spsk bearnaiseessens  kan købes færdigt .

Frisk hakket estragon 

Kværnet peber 

Evt Citronsaft 

Kom æg , smør  og bearnaiseessens i et glas , luk det godt til , 60 grader og 30 min . 

Tag glasset op og blendt det sammen,  lad blenderen stå på bunden af glasset til den har godt fat , smag til med evt mere essens , citron salt og peber og tilsidt hakket estragon.  

Evt hold den lun i vandet . 


Bearnaiseessens 

1 lille løg 

Stilke fra estragon og lidt blade 

5 spsk hvidvin 

5 spsk edikke (gerne sherryeddike)

Lidt salt 

Lad det koge nogle minutter og sigt det . 

Salt 


Steges serveres med en god salat og hvidløgsmør til kartoflen . 
















 






Kommentarer