Oksespidsbryst med peberrodssovs.



4 gulerødder 

1 porre 

3 fed hvidløg 

2 løg 

1 tsk hele peberkorn 

4 stk lauerbærblade 

Vand 

4 terninger oksebouillon 

Oksespidsbryst

Kom Oksespidsbrystet på en varm pande med olie og brand den af på begge sidder , krydder med salt ,  kom den i en gryde . 

I gryden kommer du porretoppe , 2 gulerødder,  2 løg , hvidløg,  peberkorn,  laurbærblad,  oksebouillon og vand til det dækker brystet . 

Brystet koges i  1 - 1 1/2 time . 


Peberrodssovs: 

1 god spsk smør 

2 spsk mel 

3 dl af kogevandet fra kødet 

Fløde 

2 tsk RørSukker 

1 spsk Æbleeddike 

2 poser Reven peberrod  

Salt 

Hvid Peber 

Peberrod kan også købes frisk , så kan du selv rive det i . 

Kom smør i en gryde , kom mel på når smøret er smeltet, rør det godt sammen , kom vand , fløde og peberrod i og lad det koge godt igennem , smag til med sukker , eddike , salt og peber , er sovsen for tyk , tilsætter du lidt med kogevand eller fløde 

Vi spiser det med kogte kartofler , gulerødder,  de sidste 5- 10 min , koger vi lidt porre med . 

mager dejligt med sommerens æblegele eller agursalat . 



Den lækre fond som er tilbage fra kødet,  gem den , der kan blive til en lækker suppe eller sovs dagen efter , den kan også fryses . 










Kommentarer