4 gulerødder
1 porre
3 fed hvidløg
2 løg
1 tsk hele peberkorn
4 stk lauerbærblade
Vand
4 terninger oksebouillon
Oksespidsbryst
Kom Oksespidsbrystet på en varm pande med olie og brand den af på begge sidder , krydder med salt , kom den i en gryde .
I gryden kommer du porretoppe , 2 gulerødder, 2 løg , hvidløg, peberkorn, laurbærblad, oksebouillon og vand til det dækker brystet .
Brystet koges i 1 - 1 1/2 time .
Peberrodssovs:
1 god spsk smør
2 spsk mel
3 dl af kogevandet fra kødet
Fløde
2 tsk RørSukker
1 spsk Æbleeddike
2 poser Reven peberrod
Salt
Hvid Peber
Peberrod kan også købes frisk , så kan du selv rive det i .
Kom smør i en gryde , kom mel på når smøret er smeltet, rør det godt sammen , kom vand , fløde og peberrod i og lad det koge godt igennem , smag til med sukker , eddike , salt og peber , er sovsen for tyk , tilsætter du lidt med kogevand eller fløde
Vi spiser det med kogte kartofler , gulerødder, de sidste 5- 10 min , koger vi lidt porre med .
mager dejligt med sommerens æblegele eller agursalat .
Den lækre fond som er tilbage fra kødet, gem den , der kan blive til en lækker suppe eller sovs dagen efter , den kan også fryses .
Kommentarer
Send en kommentar