Det er ved at være slut i drivhuset, fik plukket de tomater der stadig kunne bruges og der var til en lækker suppe her på en kølig efterårs dag .
Start med at marinere flæsken , det kan sagtens stå i flere timer , men gerne min 30 min .
Flæsk i tern
3 spsk olie
2 fed Knust hvidløg
1 spsk Frisk timian
1 spsk Frisk oregano
1 tsk Tørret chili
1 tsk paprika
Salt
Peber
når suppen er klar Steges kødet sprødt på en god varm pande , jeg hade nogle rester af kartofler som jeg stegte med tilsidst .
suppe
tænd ovnen på 200 grader varmluft .
700 g tomat
1 stort løg
2 røde peberfrugt
Evt 2 chili
1 lille hvidløg
Olivenolie
Salt
Paprika
Sukker
fløde
vand
4 Hønseboulion terninger
Kom tomater , tern af og og peberfrugt i et ildfast fad , halver hvidløg lig det ved , evt chili .
Kom oliven olie på og salt , kom det I ovnen til det er lidt brændt, jeg tog hvidløgen fra , da de var gylde , brændt hvidløg smager ikke godt .
Kom det op i en gryde , vand på til det dækker .
Tag hvidløgen ud af skalden og kom det I suppen , sammen med paprika og bouilion terninger.
Lad det koger i Ca 30 min .
Blendt det , du kan nu vælge at sigte det , det gør jeg ikke , jeg kan godt lide de små nister i suppen .
Kom fløde på , mængden er ikke så vigtig , kom på , så du syntes den smager dejligt , er den for tyk , kommer du bare mere vand på .
Smag det til med salt og sukker .
Ostebrød
2 dl lunken vand
25 g gær
1/2 dl olivenolie
1 spsk salt
Mel
Opløs gæres i vandet i en skål , kom salt og olie i og mel til det slipper , det må godt klistre lidt , du kan gøre det i skålen , det behøver ikke ud på bordet .
Lad det hæve 30 min .
Når det er hævet , så slå det lidt sammen i skålen , klister det for meget , så tilsæt lidt mere mel .
Nu hælder du det ud på en bageplade med bagepapir og skubber det ud til et fladt stort brød .
Jeg kom 2 slags ost på og mine tomater i olie , men du kan også komme friske tomater på .
Tilsidst kom jeg jalepeno og chili fra drivhuset på .
Lad det efterhæve i Ca 20 min .
Bages Ca 15 -20 min , 180 grader varmluft .
Kommentarer
Send en kommentar