Tomat/ peberfrugt suppe med stegt flæsk og ostebrød .


Det er ved at være slut i drivhuset,  fik plukket de tomater der stadig kunne bruges og der var til en lækker suppe her på en kølig efterårs dag . 

Start med at marinere flæsken , det kan sagtens stå i flere timer , men gerne min 30 min . 

Flæsk i tern 

3 spsk olie 

2 fed Knust hvidløg 

1 spsk Frisk timian 

1 spsk Frisk oregano 

1 tsk Tørret chili 

1 tsk paprika 

Salt

Peber 


når suppen er klar Steges kødet sprødt på en god varm pande , jeg hade nogle rester af kartofler som jeg stegte med tilsidst . 

suppe 

tænd ovnen på 200 grader varmluft . 

700 g tomat 

1 stort løg 

2 røde peberfrugt 

Evt 2 chili 

1 lille hvidløg 

Olivenolie 

Salt 

Paprika 

Sukker 

fløde 

vand

4 Hønseboulion terninger 

Kom tomater , tern af og og peberfrugt i et ildfast fad , halver hvidløg lig det ved ,  evt chili . 

Kom oliven olie på og salt , kom det I ovnen til det er lidt brændt,  jeg tog hvidløgen fra , da de var gylde , brændt hvidløg smager ikke godt . 

Kom det op i en gryde , vand på til det dækker . 

Tag hvidløgen ud af skalden og kom det I suppen , sammen med paprika og bouilion terninger.  

Lad det koger i Ca 30 min . 

Blendt det , du kan nu vælge at sigte det , det gør jeg ikke , jeg kan godt lide de små nister i suppen . 

Kom fløde på , mængden er ikke så vigtig , kom på , så du syntes den smager dejligt , er den for tyk , kommer du bare mere vand på . 

Smag det til med salt og sukker . 


Ostebrød 

2 dl lunken vand 

25 g gær 

1/2 dl olivenolie 

1 spsk salt 

Mel 

Opløs gæres i vandet i en skål , kom salt og olie i og mel til det slipper , det må godt klistre lidt  , du kan gøre det i skålen , det behøver ikke ud på bordet . 

Lad det hæve 30 min . 

Når det er hævet , så slå det lidt sammen i skålen , klister det for meget , så tilsæt lidt mere mel . 

Nu hælder du det ud på en bageplade med bagepapir og skubber det ud til et fladt stort brød . 

Jeg kom 2 slags ost på og mine tomater i olie , men du kan også komme friske tomater på . 

Tilsidst kom jeg jalepeno og chili fra drivhuset på . 

Lad det efterhæve i Ca 20 min . 

Bages  Ca 15 -20  min , 180 grader varmluft . 

















Kommentarer