Oksekødboller .
500 g Oksekød ikke for fedtfattig.
1 reven løg .
3 fed hvidløg
1 tsk hakket frisk chili
1 bundt hakket persille
1 tsk paprika
Salt
Peber
2 æg
2-4 spsk med
2 spsk rasp
Rør kødet sej med salt .
Kom æg i og reven løg
Kom knust hvidløg , paprika , chili , hakket persille og peber i .
Kom mel og rasp i .
Kom farsen i en sprøjtepose .
En varm pande med rigeligt smør .
Brug sprøjteposen og fingrene til at lave små kødboller , steg dem til de er brunet på alle sider.
Timian kartofler :
Kog en pose med små kartofler , det kan også være en rest fra dagen før .
Steg dem i smør på panden , med 1 tsk timian og salt .
Tzatikki:
1 Agurk
2 dl Græsk yougurt 10%
2 fed hvidløg
Salt
Evt Citronsaft
Riv 1 Agurk og lad den stå et par timer med salt , så væsken trækker ud af agurken .
Vrid væsken fra evt i et viskestykke .
Agurken vendes i yougurten .
Knus 2 fed hvidløg i .
Smag til med salt og Citronsaft.
Serveres evt med tomatsalat .
Kommentarer
Send en kommentar