Krydret oksekødboller med smørstegte timian kartofler og tzatikki.



 Oksekødboller . 


500 g Oksekød ikke for fedtfattig.  
1 reven løg . 
3 fed hvidløg 
1 tsk hakket frisk chili 
1 bundt hakket persille 
1 tsk paprika 
Salt 
Peber 
2 æg 
2-4 spsk med 
2 spsk rasp 

Rør kødet sej med salt . 
Kom æg i og reven løg 
Kom knust hvidløg , paprika , chili , hakket persille og peber i . 
Kom mel og rasp i . 
Kom farsen i en sprøjtepose . 
En varm pande med rigeligt smør . 
Brug sprøjteposen og fingrene til at lave små kødboller , steg dem til de er brunet på alle sider.  

Timian kartofler : 

Kog en pose med små kartofler , det kan også være en rest fra dagen før . 
Steg dem i smør på panden , med 1 tsk timian og salt . 


Tzatikki: 

1 Agurk 
2 dl Græsk yougurt 10% 
2 fed hvidløg 
Salt 
Evt Citronsaft 

Riv 1 Agurk og lad den stå et par timer med salt , så væsken trækker ud af agurken . 
Vrid væsken fra evt i et viskestykke . 
Agurken vendes i yougurten . 
Knus 2 fed hvidløg i . 
Smag til med salt og Citronsaft.  

Serveres evt med tomatsalat . 

Kommentarer