Boller i karry med syrlig æblesalat og ris .



kødboller: 


500 g kalv og flæsk hakket 
1 reven løg 
2 æg 
Salt 
1/2 dl mælk 
4 spsk mel . 
Salt 
Peber 

Rør kødet sej med salt 
Kom æg og mælk i . 
Kom reven løg , mel , salt og peber , 
Lad det stå på køl i 30 min , gerne længere . 

Kom det I en sprøjtepose . 

Sæt en gryde over med 1 li vand og kom 2 hønse bouilion terninger i , bring det i kog . 
Brug din sprøjtepose og finger til at forme mellemstore kødboller.  
Kødbollerne er færdige når de kommer op til overfladen.  

Karrysovs : 

4 dl kogevand 
2 dl fløde 
1 spsk Karry 
2 spsk mel 
2 spsk smør 
Salt 
Sukker 

Smelt smør i en tykbundet gryde . 
Kom karry i og rist det af i smørret . 
Kom mel i og lad det suge smøret . 
Kom kogevandet i og fløde . 
Lad det simre.  
Smag til med salt , peber og sukker , sukkeret er vigtig for at balancere karryen . 

Æblesalat : 

1 rødløg 
2 Æble 
1/2 Agurk 
2 Gulerødder 
2 spsk æbleeddike 
1 spsk Honning 
2 spsk olivenolie 

Kom eddike og honning I en tallerken . 
Pil og skær rødløget i både og lad dem ligge og trække her i . 
Skær æbler og gulerødder i tynde stave. 
Halver agurken og fjern midten med en ske og sker agurken i stave . 
Kom olie  edikke , honning og løget og vend , æble , gulerod og Agurk i , lige inden servering . 

Serveres med ris . 


Kommentarer