500 g kalv og flæsk hakket
1 reven løg
2 æg
Salt
1/2 dl mælk
4 spsk mel .
Salt
Peber
Rør kødet sej med salt
Kom æg og mælk i .
Kom reven løg , mel , salt og peber ,
Lad det stå på køl i 30 min , gerne længere .
Kom det I en sprøjtepose .
Sæt en gryde over med 1 li vand og kom 2 hønse bouilion terninger i , bring det i kog .
Brug din sprøjtepose og finger til at forme mellemstore kødboller.
Kødbollerne er færdige når de kommer op til overfladen.
Karrysovs :
4 dl kogevand
2 dl fløde
1 spsk Karry
2 spsk mel
2 spsk smør
Salt
Sukker
Smelt smør i en tykbundet gryde .
Kom karry i og rist det af i smørret .
Kom mel i og lad det suge smøret .
Kom kogevandet i og fløde .
Lad det simre.
Smag til med salt , peber og sukker , sukkeret er vigtig for at balancere karryen .
Æblesalat :
1 rødløg
2 Æble
1/2 Agurk
2 Gulerødder
2 spsk æbleeddike
1 spsk Honning
2 spsk olivenolie
Kom eddike og honning I en tallerken .
Pil og skær rødløget i både og lad dem ligge og trække her i .
Skær æbler og gulerødder i tynde stave.
Halver agurken og fjern midten med en ske og sker agurken i stave .
Kom olie edikke , honning og løget og vend , æble , gulerod og Agurk i , lige inden servering .
Serveres med ris .
Kommentarer
Send en kommentar