6 stykker kylling
1 citron
1 bundt frisk rosmarin
Salt
Peber
1 pose kartofler
Kyllingen :
Kom kyllingen i en bradepande med bagepapir , krydder med salt og peber .
Kom frisk rosmarin på og skriver af citron .
Bag kyllingen i 30 min på 175 grader varmluft .
Tag kyllingen ud og fjern citron og rosmarin , men gem det til serveringen.
Tænd for gril på ovnen og giv dem nogle minutter til skindet er sprødt .
Appelsinsalat :
3 appelsiner
1 -2 granatæble
1/2 spidskål
1 dl fløde
1-2 spsk flormelis
1-2 spsk Citronsaft
Skær top og bund af appelsinerne , skær ned langs siderne og fjern alt skrald , halver og fjern det hvide og skær i både .
Skær spidskålet ud i tynde strimler , fjern stokken .
Tag kernerne ud af granatæble, dette kan gøres på flere måder , evt se på utube .
Kom fløde i en skål og smag det til med flormelis og Citronsaft, så det er sur/ sødt .
Vendt det hele sammen lige inden servering.
Gem lidt appelsin og granatæble til pynt .
Kyllingesovs :
2 spsk smør
3 dl vand
2 hønse bouilion terninger
( eller 3 dl kyllingefond )
1 dl fløde
Kulør
Salt
Kom 2 spsk smør i en gryde og smelt , det må ikke brune .
Kom melet i til smøret opsuger det .
Kom 3 dl kogende vand i en skål og Opløs 2 hønse bouilion terninger i og kom det i gryden med smør og mel .
Lad det koge nogle minutter .
Kom væsken fra kyllingen i .
Kom fløden på og lidt kulør .
Smag til med salt og peber .
Spises med kogte kartofler .
Kommentarer
Send en kommentar