Dampet torsk med rosmarin stegte gullerødder og citronsovs


Dampet Torsk: 

600 g Torsk 
2 dl Hvidvin 
1 bundt Forårsløg 


Kom salt på fisken og lad den ligge og trække en times tid på køkkenbordet   

Skær bunden af forårsløget og fjern evt grimme blade , kom dem i bunden af et ildfast fad . 
Sikre dig at der ikke er ben i din Torsk, Fjern dem hvis du kan mærke nogen . 
Lig dem i fadet på forårsløget , kom hvidvin på og salt igen . 
Skyld et stykke bagepapir under vandhanen , krøl det godt sammen og kom det over fisken.  
Fiskes bages i 25 min ved 175 grader varmluft   



Rosmarin stegte  gulerødder . 

Gulerødder 
Frisk rosmarin 
Smør 

Skrald gulerødder , Fjern ender ,  halver dem og skær dem I skrå skiver . 
Kom smør på panden , når det er en smule brunt kommes gulerødderne på, krydder med salt , peber  ,  vend dem flittigt,  lige inden de er møre kommes frisk rosmarin ved  uden stilke. 

Citronsovs : 

2 1/2 dl vand 
1 hønse bouilion terning 
1 spsk smør 
1 spsk med 
1 dl fløde 
Saft og skal fra en økologisk citron 
Salt 
Hvid Peber 

Smelt  smør i en tykbundet gryde . 
Kom mel i og lad det opsuge smøret . 
Kom vand og hønse bouilion terning i . 
Kom Citronsaft og reven skal i . 
Og tilsidst fløde , salt og peber . 
Lad det stå og simre .

Serveres med små kogte kartofler . 


Kommentarer