Faseret porre med svampe/ flødesovs og syltet rødløg .










 Farseret pore : 


1 stor porre 
500 g hakket kalv og flæsk 
1 stort løg 
2 æg 
4 spsk mel 
1 tsk salt 
Peber 
2 dl panco rasp 
Smør 

Fjern de yderste blade og toppen  på porren og skyl den godt , skær den i 4 lige store stykker og kog dem i Ca 10 min til de er møre .
Læg dem til at dryppe af på lidt køkken rulle . 

Rør kødet sej med salt . 
Rør et æg i og 1 hakket løg . 
Kom mel og peber . 

Del kødet i 4 lige dele på et stykke bagepapir . 
Lig porren på og brug hænderne til at forme kødet rundt om porren. 
Vend dem godt i raspen og steg dem i rigeligt smør på men mellem varm pande . 

Svampesovs : 

1 bakke champignon 
1/2 li fløde 
1 spsk Citronsaft 
1 tsk paprika 
Peber 
Salt 
1 hønse boulion terning . 
Smør 

Rengør svampene og skær dem I skiver . 
Steg dem af i brunet smør og paprika.   
Kom fløde på og lad det stå og simre . 
Smag det til med citronsaft , boulion og salt . 


Syltet rødløg ; 

4 store rødløg 
2 dl lys lager edikke 
2 dl sukker 
1/2 tsk salt 
4 lauerbærblade 
10 peberkorn 

Pil og skær rødløget i både eller skiver . 

Edikke , sukker , peberkorn , salt , lauerbærblade gives et opkog , kom løget i og lad det koge med i et minut eller 2 . 

Kommes på rengjorte glas . 

Serveres med kartofler.  

Kommentarer