Skrald bagekartoflerne og skær dem til pommes ffrites.
Lig dem I en skål med koldt vand , skift vandet nogle gange .
Kog dem i saltet vand til de næsten er møre, køles af på et viskestykke.
Kog i friture, som holder omkring 150 grader, til de begynder at begynder at få lidt farve ca. 5-6 minutter, gør det af flere omgange , ikke for mange i af gangen .
når de er færdige, lægges de i en bradepande på køkkenrulle , lige inden de skal spises kommes de kort i olien igen , olien skal nu være 190 grader .
Kom salt på dem .
Fisken :
4 stk torkefilet
3 dl øl
2 æggeblommer
2 æggehvider
180 g mel
1 tsk salt
fritureolie
Lad fisken trække med lidt salt i en halv times tid.
Rør melet grundigt ud i øllet
Rør æggeblommerne i .
Pisk æggehviderne stive med saltet og vend dem i dejen.
Varm olien i en gryde til 180 grader .
Dyp fiskestykkerne i dejen og kom dem i olien.
Fritér fisken til den er gylden og sprød.
læg fisken på lidt køkkenrulle.
Det er hurtigt at fritere fisken, det tager kun et par minutter, derfor fritere jeg pomfritterne først .
Nu kommes kartoflerne kort I olien igen på 190 grader .
Tatarsovs .
1 rødløg
1 bundt purløg
1 lille glas kapers
1 håndfuld agurksalat eller drueagurker.
4 spsk mayonnaise
3 spsk cremefraiche 18%
salt
peber
Citronsaft
Hak løg , purløg ,agurksalat og kapers fint. .
Bland cremefraiche og mayonnaise i .
Smag til med salt , peber og Citronsaft.
Ønsker du mere dressing og mindre fyld , kom blot mere mayo og cremefraiche i.
Serveres med citronbåde .
Kommentarer
Send en kommentar