Fish and chips med tatarsovs .







Pomfritter: 

Fritureolie 
4-6 bagekartofler 
Salt 

 Skrald bagekartoflerne og skær dem  til pommes ffrites.

Lig dem I en skål med koldt vand , skift vandet nogle gange . 

Kog dem  i saltet vand til de næsten er møre,  køles af på et viskestykke.  

Kog i friture, som holder omkring  150 grader, til de begynder at begynder at få lidt farve ca. 5-6 minutter, gør det af flere omgange , ikke for mange i af gangen . 

når de er færdige, lægges de i en bradepande på køkkenrulle , lige inden de skal spises kommes de kort i olien igen , olien skal nu være 190 grader . 

Kom salt på dem . 


Fisken : 

4 stk torkefilet 

3 dl øl 

2 æggeblommer 

2 æggehvider 

180 g mel 

1 tsk salt 

fritureolie 


Lad fisken trække med lidt salt i en halv times tid. 

Rør melet grundigt ud i  øllet 

Rør æggeblommerne i .

Pisk æggehviderne stive med saltet og vend dem i dejen.  

Varm olien i en gryde til 180 grader . 

 Dyp fiskestykkerne i dejen og kom dem i olien.  

Fritér fisken til den er gylden og sprød.  

læg fisken på lidt køkkenrulle.  

 Det er hurtigt at fritere fisken,  det tager kun et par minutter,  derfor fritere jeg pomfritterne først . 

Nu kommes kartoflerne kort I olien igen på 190 grader . 

Tatarsovs . 

1 rødløg 

1 bundt purløg 

1 lille glas kapers 

1 håndfuld agurksalat eller drueagurker.  

4 spsk mayonnaise 

3 spsk cremefraiche 18% 

salt 

peber 

Citronsaft 


Hak løg , purløg ,agurksalat og kapers fint. .

Bland cremefraiche og mayonnaise i . 

Smag til med salt , peber og Citronsaft.  

Ønsker du mere dressing og mindre fyld , kom blot mere mayo og cremefraiche i.


Serveres med citronbåde . 




Kommentarer