Fyldt kalkunbryst :
Tænd ovnen på 200 grader .
Kalkun har en tendens til at være lidt tør , ved at fylde det , så får man et saftigt stykke kød og det er virkelig lækkert .
1 stk kalkunbryst
1/2 pakke Neutral flødeost
2 pakker bacon
1 håndfuld soltørret tomat i olie
2 pakker Mozzarella bøf
salt
kyllinge krydderi eller andet
Skær ned i kalkunbrystet uden at skære igennem bunden og ender .
Krydder med salt.
Kom flødeosten i og Soltørret tomat I olie , jeg brugte mine hjemmelavet fra i sommers , men du kan sagtens købe dem på glas .
Skær mozzarellaen i skiver , lig den på , krydder igen , jeg brugte et kyllinge krydderi fra lidl , men det kan sagtens være andet .
Tilsidt luk det hele af med bacon , lig dem lagvis på toppen og skub enderne under .
bag det i ovnen i Ca 1 time , 200 grader , evt brug et stegetermometer, kernen skal ramme 75 grader .
Lad det hvile Ca 10 min inden du skære i det .
Flødekartofler :
500 g kartofler
1 løg
1 tsk kryddersalt
1/2 tsk chiliflagef
1/2 li fløde 38
Muskatnød
Frisk timian
Vask og skær kartoflerne i tynde skiver , jeg brugte et mandolinhjern .
Skær løget I tynde skiver .
Lig løg og kartofler i et ildfast fad , kom salt på og vend det godt rundt .
Kom fløden på , chiliflager , frisk timian Og
Lidt reven muskatnød
Når kalkunen har været i ovnen i Ca 30 min , kommer du kartoffelfadet med ind , stik den med en kniv og mærk om de er færdige .
Jeg lavede en båd af hjertesalat , fyldte den med æble, peberfrugt og rødløg, kom en sennep/honning dressing på jeg havde i køleskabet og lidt frisk basilikum.
Kommentarer
Send en kommentar