Krydret kødboller i fløde svampesovs , med pasta og æblesalat .




 

Krydret kødboller  : 

500 g hakket svinekød 
1 hakket løg 
3 fed Knust hvidløg 
1 tsk paprika 
1 tsk timian 
2 æg 
Salt 
Peber 
Hakket persille 
4 spsk rasp 
2 spsk mel 
Smør 

Rør kødet sej med salt . 
Kom æg og krydderier , hakket persiske og hvidløg i  i . 
Kom rasp og mel i . 
Trilles til kugler og steges i rigeligt smør på alle sidder.  

Svampesovs . 

1 bakke Champignon 
2 dl Vand 
2 Boulion terning 
1/2 li Fløde 
1 spsk Citronsaft 
Salt 
Peber 
Smør 

Skær svampene i skiver og rist dem brune i smør . 
Kom vand på og 2 boulion tegninger,  jeg kan best lide at bruge hønsebouilion.  
Kom fløde på . 
Lad det stå og koge ind . 
Smag til med salt , peber og Citronsaft.  

Lige inden servering kommes kødbollerne i den varme sovs . 

Æblesalat: 

3 æbler 
1/2 Agurk 
1 lille bakke Fetaost i olie ( gem oliem)
Eddike 
Honning 
Sennep 
Hakket persille 
Salt 

Skær kernehus ud af æblerne og skær dem  i tunde stave . 
Halver agurken og fjern midten med en ske,  skær agurken i stave . 
Vend æbler og Agurk med fetaosten . 
Kom olien fra fetaosten i en skål , kom lidt eddike , honning og sennep i , vend det på salaten . 
Pynt med hakket persille . Spises med kogt frisk pasta.  


Kommentarer