Krydret kødboller :
500 g hakket svinekød
1 hakket løg
3 fed Knust hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk timian
2 æg
Salt
Peber
Hakket persille
4 spsk rasp
2 spsk mel
Smør
Rør kødet sej med salt .
Kom æg og krydderier , hakket persiske og hvidløg i i .
Kom rasp og mel i .
Trilles til kugler og steges i rigeligt smør på alle sidder.
Svampesovs .
1 bakke Champignon
2 dl Vand
2 Boulion terning
1/2 li Fløde
1 spsk Citronsaft
Salt
Peber
Smør
Skær svampene i skiver og rist dem brune i smør .
Kom vand på og 2 boulion tegninger, jeg kan best lide at bruge hønsebouilion.
Kom fløde på .
Lad det stå og koge ind .
Smag til med salt , peber og Citronsaft.
Lige inden servering kommes kødbollerne i den varme sovs .
Æblesalat:
3 æbler
1/2 Agurk
1 lille bakke Fetaost i olie ( gem oliem)
Eddike
Honning
Sennep
Hakket persille
Salt
Skær kernehus ud af æblerne og skær dem i tunde stave .
Halver agurken og fjern midten med en ske, skær agurken i stave .
Vend æbler og Agurk med fetaosten .
Kom olien fra fetaosten i en skål , kom lidt eddike , honning og sennep i , vend det på salaten .
Pynt med hakket persille . Spises med kogt frisk pasta.
Kommentarer
Send en kommentar