Kyllinge frikadeller med perlebygsalat og tzatikki.




En lille pose Perlebyg 
1 Hjertesalat 
I lilke Fetaost I olie 
1 bakke Små tomater 
1 stk Rødløg 
1 rød Peberfrugt 
1 tsk Gurkemeje 
2 Hønsebouilion terninger 
OlivenOlie 
Salt 
Citron 

Kog perlebyggen med bollion terningerne og Gurkemeje,  det giver den flotte gule farve .og smag.   
Sigt vandet fra, Kom det I en skål og lad det kåle ned . Det behøver ikke være køleskabs koldt . 
Kom hakket løg , hakket Peberfrugt,  Små tomater og Fetaost i, smag det til med olivenolie , Salt og citron 
Hjertesalaten skæres og kommes i lige inden servering.  

Kyllingefrikadeller : 

500 g hakket kyllingefars 
2 æg 
1 reven løg 
Salt 
Peber 
4 spsk mel 
2 spk rasp 
1/2 - 1 dl mælk 

Rør kødet sej med salt . 
Kom ægget i . 
Kom reven løg , mel og rasp i . 
Kom mælk i , så farsen kan formes til en frikadelle .
Smag til med salt og peber . 

Steges på panden i rigeligt smør . 

Tzatikki: 

1 Agurk 
2 dl Græsk yougurt 10% 
2 fed hvidløg 
Salt 
Evt Citronsaft 

Riv 1 Agurk og lad den stå et par timer med salt , så væsken trækker ud af agurken . 
Vrid væsken fra evt i et viskestykke . 
Agurken vendes i yougurten . 
Knus 2 fed hvidløg i . 
Smag til med salt og Citronsaft.  

Kommentarer