Dejen :
100 g smør
50 g sukker
1 tsk salt
1 dl mælk
1 tsk kardemomme
1 æg
50 g gær
400 g mel
Remonce:
150 g blødt smør
150 g marcipan
150 g rørsukker
Smelt smøret I en gryde , kom mælken I gryden og tag det af når det er lillefinger varmt .
Kom gæren i til det opløses , kom salt og sukker i .
Kom det på en røremaskine, kom kardemomme , æg og mel I til det samler sig og slipper siderne.
Lad det hæve i 30 min et lunt sted med et viskestykke over .
Imens dejen hæver røres remoncen sammen , så den er klar , jeg syntes det er lettest på maskinen eller med en håndmikser.
Når dejen er hævet , tages den ud på bordet, , brug en kagerulle til at rulle den id til en firkant , kom mel på bordet, så den ikke sidder fast .
Skær den nu ud i firkanter og fordel remoncen på.
Nu skal de lukkes , sørg for at de er lukket grundigt , ellers løber remoncen ud når de bages , stil dem på pladen med lukningen nedaf .
Lad dem efterhæve i 30 min et lunt sted .
Pensel dem med æg og bag dem Ca 15 min på 175 grader varmluft .
Pyntet med glasur .
Tip
Kom kun glasur på dem der spises , selv flere dage efter kan de lunes i mikroovnen og de vil smage som nybagte .
Kommentarer
Send en kommentar