Fastelavsboller med remonce

 







Dejen : 

100 g smør 

50 g sukker 

1 tsk salt 

1 dl mælk 

1 tsk kardemomme 

1 æg 

50 g gær 

400 g mel 



Remonce: 

150 g blødt smør 

150 g marcipan 

150 g rørsukker 


Smelt smøret I en gryde , kom mælken I gryden og tag det af når det er lillefinger varmt . 

Kom gæren i til det opløses , kom salt og sukker i . 

Kom det på en røremaskine, kom kardemomme ,  æg og mel I til det samler sig og slipper siderne.  

Lad det hæve i 30 min et lunt sted med et viskestykke over . 


Imens dejen hæver røres remoncen sammen , så den er klar , jeg syntes det er lettest på maskinen eller med en håndmikser.  


Når dejen er hævet , tages den ud på bordet, , brug en kagerulle til at rulle den id til en firkant , kom mel på bordet,  så den ikke sidder fast . 

Skær den nu ud i  firkanter og fordel remoncen på. 

Nu skal de lukkes , sørg for at de er lukket grundigt , ellers løber remoncen ud når de bages , stil dem på pladen med lukningen nedaf . 

Lad dem efterhæve i 30 min et lunt sted . 

Pensel dem med æg og bag dem Ca 15 min på 175 grader varmluft . 

Pyntet med glasur . 


Tip 

Kom kun glasur på dem der spises ,  selv flere dage efter kan de lunes i mikroovnen og de vil smage som nybagte . 

Kommentarer