Lørdags kylling med stegte kartofler , paprikasovs og broccolisalat .








 

Lørdagskylling  er nemt og lækkert,  det er klart til lige at smide i oven i bakken , det er allerede krydret , lidt salt og 30 min i oven på 175 g hvis det er optøet , 60 min hvis det er frossen . 

Stegte kartofler : 

Små kartofler kogte , gerne en rest . 

Olie 

Salt 

Halver de kogte små kartofler , læg dem på en god varm pande med olie , lad dem være til de er gyldne og sprøde , når de slipper panden er de klar til at blive vendt , krydder med salt . 

Broccolisalat 🥦🥦🥦  :

1 broccoli 

1 rødløg 

2 pakker bacon 

1 håndfuld tranebær eller rosiner 

1 håndfuld mandler eller solsikkekerner 

3 spsk go mayonnaise 

2 spsk cremefraiche 18% 

1 spsk honning 

1 - 2 tsk sennep 

Salt og peber 

Steg bacon til det er spødt , kom det på lidt køkkenrulle og køl det ned. 

Skær rødløget I tern og broccolien i små buketter . 

Hvis du bruger mandler , så Hak dem lidt . 

Vend cremefraiche,  mayonnaise,  honning , sukker , salt og peber sammen . 

vend det sammen med resten af ingredienserne lige inden servering . 


Paprikasovsen : 

50 g smør 
4 spsk mel 
1 spsk paprika
4 dl hønsefond  ( evt  vand og 2 terninger ) 
2 dl fløde 38% 
Salt 
Peber 
Sukker 

Smelt smøret I en gryde , kom paprika i og mel , lad smøret suge melet . 
Kom hønsefond på og fløde , kog det godt igennem nogle minutter . 
Smag til med salt , peber og evt lidt sukker . 
Hvis der er væske fra kyllingen kommes det også i sovsen . 


Kommentarer