1,2 kg fersk laks
( skal ha været frosset i 24 timer )
4 styk friske rødbeder
1 citron
3 mandarin eller 1 appelsin
1 æble
1 kg brun farin
400 g salt
2 kviste rosmarin
1 bundt dild
Tjek din laks for slim og skæld , brug kniven til at fjerne det med , ben fjernes med laksetang eller evt pinset / fingre .
Skær skindet af , se billede , hvis du er i tvivl om hvordan man gør , så evt Google, det er ærgerligt at ødelægge så godt et stykke fisk .
Skær siden ud i 2 stykker , jeg havde 4 stykker på 1,2 kg i alt , altså 2 sider laks.
Rimning :
Riv rødbederne groft
Skær æble, citron og appelsin i tern med skrald
Skær dild groft, med stilk
træk bladende af rosmarinen
Bland det hele sammen med brun farin og salt i en skål
arbejd det nu godt sammen med fingrene til det bliver en mere væsket masse .
brug et passende skål/ fad , lig massen i bunden , laks på og masse på igen , sådan fortsætter du til alt er dækket .
nu skal det stå i 24- 48 timer i køleskabet og trække, så det smarte er at det kan laves i forvejen, når det er færdig kan det kommes direkte i fryseren og tages op ved lejlighed, eller bruges med det samme, vi fik det til nytår, jeg skar det i skiver dagen før og så var det lige klar til at anrette.
tag laksen op og tør den godt af, den må godt ligge lidt inden du begynder at skære i den, alt den har lagt i kasserer du.
peberrodscrem:
250 g cremfraice 38 %
2 spsk Citronsaft
1 spsk honning
2 spsk reven peberrod , gerne frisk
Salt
Peber
alle ingredienser røres sammes .
Rigbrødschips :
Jeg brugte resten af et skære Rugbrød, jeg skar helt tynde skiver , kom olivenolie og salt på, kom det I ovnen på 175 grader varmluft , til det tog lidt farve og var sprødt , kom det på lidt køkkenrulle og så var det klar .
Anrettede laksen på tallerken med tynde strimler af Agurk, tynde skiver af radiser Og frisk estragon, pyntede med de sprøde rigbrødschips og stillede skåle med peberodscrem og Cremfraice til dem som ikke bryder sig om peberrod .
Vi fik også carppacio til dem som ikke bryder sig om fisk .
Dagen efter bagte vi det der var tilbage , rørte det op med cremfraice , hakket rødløg , hakket rød peber , smagte til med salt og peber , spiste det med salat og flutes.
Og nogen spiste bare den bagte laks i en salat og med rester af peberrodscremem .
Kommentarer
Send en kommentar