Kåldolmer:
1 pakke hakket kalv og flæsk
1 løg
2 tsk salt
1 æg
2 spsk hvedemel
1/2 tsk peber
Rør rasen sej med salt , kom fint hakkede løg og æg i .
Kom mel og peber i , stil det på køl imens du gør kålen klar .
Kålen :
1 hvidkål
Vand
Grønsagsbouillon
Kom vand i en gryde og bring det i kog .
Kom kålet i og efter nogle minutter begynder bladene at slippe, Fjern det yderste blad og gentag , lig dem på et viskestykke så de kan dryppe af for vand , du skal bruge Ca 8- 10 stk , gem koge vandet .
Nu er du klar til at lave små pakker .
Det kan være nødvendigt at skære stokken fri fra bladet , gør det hvis det driller lidt med at lukke dem .
Kom farsen på og pak den ind som du vil gøre med en gave , kom madsnor omkring .
Steg dem på en pande i rigelig smør til kålen får farve og kom dem i et ildfast fad med lidt af kogevandet og lidt smør, bages i ovnen i Ca 30 min , 175 grader varmluft .
Sovs :
1 spsk smør
2 spsk mel
3 dl af kogevandet
Væsken fra fadet i ovnen
1 dl føde
Salt
Peber
Kulør
Kom smøret i en gryde , når det er smeltet kommes melet i , lad det suge smøret .
Kom kogevandet i , væsken fra fadet , fløden og kog det godt igennem nogle minutter .
Kom kulør i .
Smag til med salt og peber .
Spises med kogte kartofler, evt kogte gulerødder
Æblegele/ ribsgele/ tyttebær .
Evt surt asier/ agursalat
Kommentarer
Send en kommentar