Kåldolmer med kogte kartofler og brun sovs .






 Kåldolmer: 

1 pakke hakket kalv og flæsk 
1 løg 
2 tsk salt 
1 æg 
2 spsk hvedemel 
1/2 tsk peber 

Rør rasen sej med salt , kom fint hakkede løg og æg i . 
Kom mel og peber i , stil det på køl imens du gør kålen klar . 

Kålen : 

1 hvidkål 
Vand 
Grønsagsbouillon 

Kom vand i en gryde og bring det i kog . 
Kom kålet i og efter nogle minutter begynder bladene at slippe,  Fjern det yderste blad og gentag , lig dem på et viskestykke så de kan dryppe af for vand , du skal bruge Ca 8- 10 stk , gem koge vandet . 

Nu er du klar til at lave små pakker . 
Det kan være nødvendigt at skære stokken fri fra bladet , gør det hvis det driller lidt med at lukke dem . 
Kom farsen på og pak den ind som du vil gøre med en gave , kom madsnor omkring . 

Steg dem på en pande i rigelig smør til kålen får farve og kom dem i et ildfast fad med lidt af kogevandet og lidt smør, bages  i ovnen i Ca 30 min , 175 grader varmluft . 

Sovs : 

1 spsk smør 
2 spsk mel 
3 dl af kogevandet 
Væsken fra fadet i ovnen 
1 dl føde 
Salt 
Peber 
Kulør 

Kom smøret i en gryde , når det er smeltet kommes melet i , lad det suge smøret .
Kom kogevandet i , væsken fra fadet ,  fløden og kog det godt igennem nogle minutter . 
Kom kulør i . 
Smag til med salt og peber . 

Spises med kogte kartofler,  evt kogte gulerødder 
Æblegele/ ribsgele/ tyttebær .
Evt surt asier/ agursalat 


Kommentarer