Pitabrød med falafler og chilisovs og salat .

 











 




Falafler : 

Husk at sætte kikærterne i blød dagen før i vand og husk at de fordobler Ca deres størrelse.  

Til 4 per. 

600 g udblødt kikærter 

2 store løg 

5 fed hvidløg 

2 bundt persille 

1 dl olie 

2 tsk salt 

2 spsk stødt koriander 

2 spsk stødt spidskommen 

1 - 2 spsk chiliflager 

Saft af en citron 

4 spsk rasp 

Det hele kommes i foodprocessoren og køres til en samlet masse . 

Brug fingerne til at samle massen , klem og form det til små " deller" steg det I rigelig olie , kom dem på lidt køkkenrulle . 

De kan sagtens steges i forvejen og lunes lige inden de skal spises.  


Pitabrød: 

4 dl lunken vand

1 dl Cremfraice 18% 

25 gram gær 

2 spsk olivenolie 

1 tsk salt 

100 g grahamsmel 

400 g mel 

Opløs gæren i det lune vand , tilsæt cremefraiche.  

Kom salt og den grove mel i . 

Kom melet i . 

Lad det hæve en time et lunt sted . 

Lav 10 lige store kugler og brug kagerullen til at lave et pitabrød.  

Lad dem efterhæve i 30 min . 

Bages ved 220 grader varmluft I Ca 10- 12 min . 


Chilisovs : 

1 dåse tomatpuré 

2 spsk olivenolie 

2 spsk sukker 

1/ 2 tsk salt 

1 spsk chiliflager 

Rør det gerne sammen dagen før , men også sagtens på dagen . 


Salat : 

Iceberg 

Fetaost 

Agurk 

Rød peberfrugt 

Tomat 

Rødløg 


Den lidt søde Chilidressingen og den sakte fetaosten smager fantastisk sammen med falaflerne . 

Kommentarer