Falafler :
Husk at sætte kikærterne i blød dagen før i vand og husk at de fordobler Ca deres størrelse.
Til 4 per.
600 g udblødt kikærter
2 store løg
5 fed hvidløg
2 bundt persille
1 dl olie
2 tsk salt
2 spsk stødt koriander
2 spsk stødt spidskommen
1 - 2 spsk chiliflager
Saft af en citron
4 spsk rasp
Det hele kommes i foodprocessoren og køres til en samlet masse .
Brug fingerne til at samle massen , klem og form det til små " deller" steg det I rigelig olie , kom dem på lidt køkkenrulle .
De kan sagtens steges i forvejen og lunes lige inden de skal spises.
Pitabrød:
4 dl lunken vand
1 dl Cremfraice 18%
25 gram gær
2 spsk olivenolie
1 tsk salt
100 g grahamsmel
400 g mel
Opløs gæren i det lune vand , tilsæt cremefraiche.
Kom salt og den grove mel i .
Kom melet i .
Lad det hæve en time et lunt sted .
Lav 10 lige store kugler og brug kagerullen til at lave et pitabrød.
Lad dem efterhæve i 30 min .
Bages ved 220 grader varmluft I Ca 10- 12 min .
Chilisovs :
1 dåse tomatpuré
2 spsk olivenolie
2 spsk sukker
1/ 2 tsk salt
1 spsk chiliflager
Rør det gerne sammen dagen før , men også sagtens på dagen .
Salat :
Iceberg
Fetaost
Agurk
Rød peberfrugt
Tomat
Rødløg
Den lidt søde Chilidressingen og den sakte fetaosten smager fantastisk sammen med falaflerne .
Kommentarer
Send en kommentar