Svensk pølseret med små lune ærter .

 







1 kg kogte kartofler ( gerne en rest ) 

700 g kyllingepølser ( alle pølser kan bruges)

3 mellem store løg 

1 då tomatpuré 

6 dl vand 

3 dl fløde eller madlavningsføde 

1 spsk Karry 

2 spsk paprika 

1/2  tsk hvid peber 

1 spsk sukker 

2 hønse bouilion terninger 

Salt 

Smør til stegning 


Hak løget og kom det I en gryde med smør , smøret må ikke brune , steg på lav varme til løget er glasklare og møre . 

Skær pølserne i skiver og steg med i gryden med løget . 

Kom karry og paprika ved og steg det yderligere et par minutter.  

Kom tomatpuré på og steg det kort med . 

Tilsæt vand , bouilion terninger og fløde  og smag til med peber , sukker og salt . 

De kogte kartofler skæres i tern og koges med , alt efter hvilken kartoffel det er,  vil sovsen nu tykne , er den ikke tyk nok syntes du , så jævn den lidt med 1-2 spsk  maizenamel blandet op i lidt vand og lad den små koge nogle minutter.  

Spises med små lune ærter . 


Fif : Kog lidt ekstra kartofler en dag du skal ha det alligevel, de kan godt ligge i køleskabet et par dage til du skal bruge dem i retten her . 

Kommentarer